English

Rama- Papoulias. Greqia do të jetë në krah të Shqipërisë në rrugën drejt BE-së

Kryeministri Edi Rama priti sot në takim, Presidentin e Republikës së Greqisë, zotin Karolos Papoulias dhe delegacionin që e shoqëron.

Kryeministri Rama i uroi Presidentit Papoulias mirëseardhjen dhe i shprehu gatishmërinë e Qeverisë shqiptare për t’i dhënë përmasa të reja bashkëpunimit me Greqinë, në dritën e miqësisë e të fqinjësisë së mirë, si dhe në kuadër të partneritetit strategjik.

Në takim u theksua vullneti i përbashkët për avancimin e marrëdhënieve midis dy vendeve dhe u shpreh besimi se një kapitull i ri do të shënojë bashkëpunimin e dyanshëm, si dhe atë rajonal.

Kryeministri Rama u shpreh se roli i Greqisë si një vend anëtar i BE-së dhe NATO-s, ka një rëndësi domethënëse për rajonin dhe se Qeveria shqiptare konstaton me kënaqësi vëmendjen që Greqia po i kushton rajonit. Kryeministri Rama nënvizoi se një epokë e re është hapur në bashkëpunimin mes vendeve të rajonit pas marrëveshjes midis Beogradit dhe Prishtinës.

Presidenti Papoulias e uroi Kryeministrin Rama për detyrën e lartë dhe e siguroi për mbështetjen e Greqisë në rrugëtimin e saj drejt Bashkimit Evropian. “Greqia”,- u shpreh Presidenti Papoulias -,” e pret Shqipërinë sa më parë në BE dhe ajo do të jetë në krah të saj, në këtë përpjekje.”

KOMENTE