English

Premtimet e SHBA-së nëse Shqipëria i thotë "PO", armëve kimike

Burime jo-zyrtare shprehen se a ja vlen që Shqipëria ti thotë "JO" armëve kimike?

Nëse Shqipëria do të pranojë "detyrimet", është premtuar një ndihmë e madhe dhe mjaft speciale për Shqipërinë nga SHBA-ja.
Po cilat janë përfitimet?
Më poshtë janë disa nga pikat që Amerika i ka premtuar Shqipërisë në këmbim të kësaj "PO"-je, edhe pse theksohet se absolutisht nuk janë zyrtare, por thjesht qarkullime në njerëz civilë por dhe politikanë.

1- Ndihme per sigurimin e Statusit te Vendit Kandidat brenda Dhjetorit.
2- Ndihme per aderimin e plote te Shqiperise ne BE, brenda mandatit te pare te qeverise Rama.
3- Mbulim financiar sa 3-fishi i Buxhetit te Shqiperise (Buxheti i Shqiperise ishte 4 miliarde USD per vitin 2012).
4- Garantimi dhe dhenia e nje statusi te vecante per Shqiperine ne raport me Shtetet e Bashkuara te Amerikes ku ne proces te perfshihet edhe heqja e vizave.
5- Propozimin e Shqiperise per cmimin "Nobel" per Paqen.

KOMENTE