English

Qeni e ka prejardhjen nga ujku, dhe zbutet për herë të parë në Evropë

Rezultatet e një studimi të ADN-së tregojnë se qentë janë zbutur në Europë.

Askush nuk dyshon se " miku më i mirë i njeriut " është një evolucionist i një ujku gri , por shkencëtarët kanë debatuar gjatë në lidhje me kohën e saktë dhe vendin për shfaqjen e tyre.

Hulumtimi i ri , i bazuar në një analizë gjenetike të qenit të lashtë dhe moderne si dhe mostra ujku gri, arritën në një konkluzion se 18 000 vjet më pari ishte Europa vendi i zbutjes së ujkut dhe kthimit në qen.

Olaf Thalmann dhe kolegët i raportuan hetimet në revistën "Shkenca".

KOMENTE