English

Defiçit të magneziumit në organizëm. 6 shenjat dalluese

Problemet e muskujve .

Një nga shenjat e para të mungesës së magnezit është dhimbje barku , spazma , dhimbje ose krape të muskujve . Kjo mund të jetë e dhimbshme, sidomos dhimbje barku apo të këmbëve që të bëjnë të zgjohesh natën. Dhimbje të muskujve mund të shkaktohen nga mangësi e magneziumit , veçanërisht ato qetësohen pas ushtrimeve por dhimbjet persistojnë përsëri më vonë dhe bëhen më të lëndueshme. Dhimbjet menstruale janë të dhimbshme në gratë një shenjë e zakonshme e mangësisë së magneziumit .

Problemet e sistemit nervor .

Ankthi , tensioni , ndjenja shqetësuar dhe të tronditur me lehtësi janë shenjat e mangësi së magnezit . Në thelb të paturit e një tolerancë të ulët ndaj stresit . Mangësia e magnezit mund të bëjë të pamundur për ju për të pushuar mjaftueshme në mbrëmje apo të bini në gjumë gjatë gjithë natës . Hyperactivity dhe shqetësim tek fëmijët mund të jetë pjesërisht për shkak të mangësi magnez .

Probleme të zemrës .

Magnezi është i nevojshëm për ruajtjen e aktivitetit normal elektrik të zemrës . Prandaj arrhythmia e zemrës, palpitations dhe spazma e arterieve të zemrës ( që çon në pectoris ) , të gjitha mund të përkeqësohen nga mangësia e magnezit . Magnezi është gjithashtu i nevojshëm për ruajtjen e presionit të gjakut të shëndetshme dhe shumë raste të hipertensionit mund të ndihmohen duke marrë një shtesë magnezi .

Probleme të dhëmbëve dhe kockave.

Kjo nuk është për t'u habitur , duke pasur parasysh se shumica e magnezit në trup gjendet në skeletin tuaj . Mangësi afatgjatë e magnezit rrit rrezikun e osteoporozës . Ju duhet shumë më tepër dhe jo vetëm kalcium për eshtra të forta . Kjo është arsyeja që të kemi eshtra të forta duhet magnezium dhe minerale të tjera. Magnezi , së bashku me vitaminë B6 ndihmon për të reduktuar rrezikun e gurëve të kalciumit që formohen në veshkat . Prishjen e dhëmbëve dhe shërimi i ngadalshëm i eshtrave të thyera, janë simptoma edhe të mungesës së magnezit.

Rezistenca e insulinës .

Magnezi është i nevojshëm edhe për funksionin e insulinës efektivisht në trup . Njerëzit me funksion të dobët të insulinës është e thënë të vuajnë nga rezistenca e insulinës , e njohur edhe si sindromi metabolike , sindromi X apo para-diabet . Këto kushte e bëjnë atë shumë më të vështirë për të humbur peshë , kryesisht për shkak të lodhjes , hypoglycaemidëshirave për sheqer dhe karbohidrate. Rezistenca e insulinës ka tendencë të shkaktojë shtim në peshë dhjamë rreth barkut , vendos një person në rrezik, pasi rrit shtresën yndyrore në mëlçi.

Çekuilibër hormonal.

Në burra , mangësia e magnezit mund të kontribuojë në mangësi testosterone . Në gratë , mangësia e magnezit mund të kontribuojë në simptomat e tepricës së testosteroneve të tilla si qimet e fytyrës dhe humbjen e flokëve të kokës . Në gratë , këto simptoma janë shpesh të pranishme në sindrom polycystic ovarian ( PCOS ), i cili është një shkak i zakonshëm.

Por një difet i laboratorëvë është pasi nuk ka teste laboratorike efektive për të kontrollouar mangësinë e magnezit , gjëja më e mirë për të bërë është të marrë një shtesë magnez dhe të shikojë për një përmirësim të simptomave . Sigurisht , të hahet shëndetshëm, ushqime të pasura çdo ditë me magnez është një domosdoshmëri , por në qoftë se ju tashmë shfaqni disa simptoma të mangësisë së magnezit , ju do të duhet që të prisni një kohë të gjatë që ta rikuperoni përmes ushqimit këtë mineral jetësor, ndaj një shtesë magnez ofron një mënyrë të shpejtë dhe të besueshëm të klasës së parë deri të këtij minerali.

KOMENTE