English

4 vjeçari radhitet me IQ njëlloj si Albert Einstein, Bill Gates dhe Stephen Hawking

Në moshën katër vjeç, ai është bërë tashmë një anëtar i Mensa duke arritur edhe Famën e tij përsa i përket shkallës së lartë të inteligjencës së tij.
Por kjo nuk ishte e mjaftueshme për Sherwyn Sarabi i cili tani është duke u krahasuar me Albert Einstein, Bill Gates dhe Stephen Hawking pasi ka arritur pikët më të larta 160 në IQ e tij.
Psikologu i cili ka testuar Sherwyn, nga Barnsley, South Yorkshire, tha se ai ka arritur pikët më maksimale duke e cilësuar atë se inteligjenca e tij është në nivel tepër të lartë.

Dhjetë muaj: Në më pak se një vjeç, Sherwyn foli fjalën e parë

20 muaj: Dhjetë muaj më vonë, ai fliste me fjali

Dy vjet: Sherwyn identifikuar çdo vend në botë. Foshnjë mund të lexoni deri në
500 fjalë, përshkruan të gjitha organet e mëdha e trupit dhe funksionet e tyre, numërimin deri në 200, identifikonte forma dhe shpjegonte vullkanet dhe yjet

Tre vjet: Ubë anëtar i Mensa dhe fillon të shkojë në shkollë

Katër vjet: Sherwyn regjistron një rezultat IQ prej 160, duke e vënë atë në një nivel me Albert Einstein, Bill Gates dhe Stephen Hawking.

Tani, Sherwyn ka një moshë mendore si të një tetëvjeçari e nëntë muaj - më shumë se dy herë se të moshës aktuale - dhe është duke studiuar në atë nivel .
Psikologu Dr Peter Congdon tha : " Sherwyn ka një nivel shumë të lartë të inteligjencës , ai është tepër i talentuar dhe ka një fjalor mjaft të pasur dhe të plotë.
" Intelekti i tij arrin në nivelet më të larta të mundshme dhe kur ai flet ka aftësitë sociale të një fëmijë shumë më të vjetër . "
Ai shtoi : " Është shumë e pazakontë për një fëmijë të ketë këtë lloj të inteligjence. Si një specialist në fëmijët posaçërisht të talentuar , kur testova Sherwyn mbeta i shtangur.
Ndërsa shumica e katër- vjeçarë nuk kanë nisur ende shkollën , tashmë ai është duke studiuar në Rastrick Shkollë e Pavarur, në Huddersfield .

KOMENTE