English

Kore e veriut. Një energji e fshehtë po zhvillohet në krye të shtetit

Kim Jong ka kryesuar kujtimin solemn në përvjetorin e dytë të vdekjes së babait të tij të hënën . Një fotografi e veçantë mund të na japi me pasqyrë një udhëheqje në prag të spastrimit të fundit brutal të xhaxhait të tij , Chang Song -, shpjegon specialisti i udhëhqejes koreano-veriore Michael Madden .

Herët më 17 dhjetor , elita e Koresë së Veriut ka bërë homazhe pranë trupave të balsamosur në mauzoleun Kumsusan të ish-udhëheqësit Kim Jong dhe babait të tij , themeluesit të kombit , Kim Il-sung lie.

Ata bënë saktësisht të njëjtën gj një vit më parë - por në homazhe ishte një grup i ndryshëm i njerëzve . Duke krahasuar fotografitë e bërë vitin e kaluar me të këtij viti mund të na japë diçka më shumë për të kuptuar se një enregji e fshehtë po zhvillohet në vend.

Konkluzionet janë të vështirë për të arritur , sepse regjimi është edhe i errët dhe i paparashikueshëm , por ka të dhëna të mundshme për drejtimin e ardhshëm të Kim Jong dhe njerëzve të tij që e rrethojnë .

Imazhet mund të duken pothuajse identike , por ka shumë shenja të fshehura të ndryshimeve delikate por potencialisht të rëndësishme midis krerëve kryesorë të Koresë së Veriut .

KOMENTE