English

Si të shijoni sërish seksin pas një mosdëshire

Shendeti mendor dhe fiziki i mirë, rezultat i dietave, kujdesit dhe ushtrimeve fizike – ka nevojë edhe për një jetë seksuale aktive. Por faktorë të ndryshëm si puna kërkuese ose jeta shumë e qetë dhe rehatshme mund të ulin dëshirën seksuale, sidomos tek femrat. Problemet mund të fillojnë që nga mërzia me seksin deri tek depresioni, por nuk duhet të shqetesoheni: shumë pak herë këto pika të ulëta të një marrdhënie janë të përhershme.

Ja disa këshilla se si mund të rrisni dëshirën dhe te shijoni serisht seksin.

1. Blini ose merrni me qira një film erotik. Duhet të jetë diçka ndryshe nga pornoja tipike. Zgjidhni një lloj erotizmi që ju tërheq.
2. Sigurohuni që jeni duke marrë sasi të mira të vitaminës E. Studimet kanë treguar se një dietë e dobët me vitaminë E sjell një nivel të ulët të hormoneve seksuale.
3. Merrni çohosh të zi, një suplement bimor i mirë. Ai ndihmon në rregullimin e niveleve të estrogjenit.
4. Shtoni në dieten tuaj ushqime që njihen si afrodiziake. Ndërkohë që çokollata është e famshme për aftesitë e saja, provoni damianan (një lloj patate e ëmbël) dhe ginkgo, të dyja stimulojnë qarkullimin e gjakut ne zonen e gjenitaleve.
5. Merrni parasysh se mund të konsultoheni me një terapist seksual profesionist. Problemet tuaj mund të jenë më shumë psikologjike sesa fizike, dhe duke folur me dikë në këtë fushë mund të zgjidhni problemin tuaj.
6. Pyeteni veten nëse jeni me të vërtete e lumtur në marrëdhënien që keni. Edhe pse mund të jetë një zonë e dhimbshme për të hulumtuar, është më mirë që të përballeni me këtë, nesë ështëë kjo arsyeja e deshirës suaj të ulët seksuale.

KOMENTE