English

Grekët ushtarakisht në kufirin Shqipëtar. Kodheli dhe Rama në Prespë

Forcat speciale të ushtrisë greke kane organizuar një stervitje ushtarake në zonën e Prespës në kufirin me Shqiperinë, duke u futur edhe në token shqiptare.

Sipas palës Greke, kjo stervitje ishte impresionuese dhe behët me qëllim që të trembin “kriminelet” shqiptare, të cilët këte zonë të kufirit e perdorin për të aktivitete të paligjshme në tokën greke.
Grekët pretendojnë se kanë informacione që grupe militare shqiptare nën emrin Ushtria Clirimtare Kombëtare dhe Ushtria Clirimtare Came, me një kontigjent prej 5000 vetash, planifikojne lufte guerrile brenda Greqise.
Dhe kjo stervitje sipas tyre behet qe ata te tremben, por nga ana tjeter kjo stervitje eshte realizuar pa njoftuar fare palen shqiptare aq më shume kur kane shkelur edhe ne token shqiptare. Stervitja ka filluar ne oren 5 te mengjesit dhe ka vazhduar gjithe diten. Pala shqiptare eshte gjendur teresisht e painformuar dhe vetem ne oren 13 : 00 Ministrja e Mbrojtjes Mimi Kodheli dhe kryeministri Rama jane nisur me urgjence në zonen e Prespës.

KOMENTE