English

2014. Festimet në botë brenda 60 sek (VIDEO)

Festimet u zhvilluan në mbarë botën për të shënuar fillimin e 2014.

Samoa dhe nje pjese e ishullit shtet te Kiribatit e mirepriten te paret vitin e ri 2014. 15 minuta pas tyre, data ne kalendar ndryshoi edhe per ishujt Catham te Zelandes se Re, ndersa Auckland-i u kthye ne qytetin e pare te rendesishem qe shenoi nderrimin e viteve.
Në Australi , qindra mijëra u mblodhën për një shfaqje spektakolare me fishekzjarre rreth Harbour Bridge Sydney .

Festime të ngjashme u zhvilluan në qytete në të gjithë botën. Mijëra vetë u rreshtuan për të pritur 2014 rreth lumit Thames të Londrës .

New York organizoi tradicionalen për numërimin e Vitit të Ri në Times Square .

Moska gjithashtu shfaqi në një ekran gjigant fishekzjarre spektakolare mbi Kremlin.

Dubai - në të njëjtën zonë kohore me Moskën - që synon një rekord botëror me një performancë fishekzjarre që u shtrinë përgjatë 30 miljeve ( 50 km ) në bregdet .

Gjykatësit nga Guinness ishin të pranishëm për të kontrolluar procedurat , por nuk ishte e qartë menjëherë nëse përpjekja ishte e suksesshëm .

Ndërtesa më e lartë në botë ,Burj Khalifa , ishte pjesa kryesore e ekranit.

2028

KOMENTE