English

Shtyhet gjyqi ndaj presidentit egjiptian Morsi

Gjyqi ndaj presidentit të Egjiptit, Mohamed Morsi është shtyrë pasi zyrtarët thanë se moti i keq detyroi helikopterët e tij të mos fluturonin.

Të pandehuri e tjerë mbërritën në kompleksin e policisë me helikopter , por Z. Morsi ishte ende në burg në Aleksandri .

Një nga të pandehurit bërtiti në gjykatë se gjyqi ishte jokushtetues .

Z. Morsi dhe 14 figura të tjera nga Vëllazëria myslimane janë akuzuar për nxitje të vrasjes së protestuesve jashtë pallatit presidencial në vitin 2012.

Ai u hoq nga ushtria korrikun e kaluar pas shumë demonstratash kundër sundimit të tij .
Mbështetësit e tij kanë mbajtur protesta të rregullta, thirrje për rivendosjen e tij .

Seanca gjyqësore filloi rreth 11:15 ( 09:15 GMT) , por u shty menjëherë deri më 1 shkurt, një vendim që kryetari i kolegjit e morri si arsye e motit të keq.

Jashtë gjykatës dielli shëndriste .

Z. Morsi është duke u mbajtur më shumë se 130 milje ( 210 km ) larg në burgun Burj al - Arab në perëndim të Aleksandrisë , ku koha ishte me re dhe me erë .

Në fakt mendohet se koha nuk ishte shumë e keqe për të anulluar ardhjen e tij por mund të jetë një dëshirë e ndonjë përkrahësi apo vetë Morsit.

KOMENTE