English

Vajza e Princit Eduard, kaloi me sukses operacionin e vështirë në sy për Exotropi

Vajza e Princit Edward ka pasur një operacion korrigjimi të rëndë në sytë e saj.
Që kur ka lindur, Zonjusha Louise Mountbatten-Windsor ka vuajtur nga exotropia - një kusht që do të thotë të dy sytë nuk shohin në të njëjtin drejtim.
Nëse nuk trajtohet ajo mund të shkaktojë probleme serioze lidhur me shikimin në të ardhmen.
Por, dhjetë-vjeçarja, mbesa e Mbretëreshës është kuptuar se ka pasur një operacion korrigjues sipas këshillave të mjekëve - dhe transformimi i saj gjatë një vizite të fundit në Ascot, sugjeroi se ajo kishte qenë një sukses.

Ajo shihet e shoqëruar nga prindërit e saj, Princi Edward dhe gruaja e tij, Sophie, në kishë, në Sandringham në ditën e Krishtlindjeve.
Edhe pse Buckingham Palace ka refuzuar të komentojë mbi shëndetin e saj, është e kuptueshme se Louise, e cila në vitin 2011 ishte një shoqëruese e nuses për Dukën, dukesha e Kembrixhit, është operuar për herë të parë kur ajo ishte vetëm një foshnjë.

...........................
Çfarë është EXOTROPIA
Ka gjashtë muskuj që kontrollojnë lëvizjen e syrit , 4 që lëvizin syrin nga njëra anë në tjetrën .
Të gjitha këta muskuj duhet të punojnë në koordinim në mënyrë që truri të shohë një imazh të vetëm .
Kur një ose më shumë nga këto muskuj nuk funksionon siç duhet , sytë nuk mund të jenë në një linjë , duke shkaktuar këtë situatë, EXOTROPIA

Exotropia është parë kryesisht në fëmijët , të cilët zhvillojnë problemin që në moshë të re por mund të ndikojë edhe në të rriturit .
Fërkimi i shpeshtë i syve është një efekt anësor i zakonshëm .
Si çrregullim ai përparon , sytë kthehen në drejtime të ndryshme si për objektet afër dhe ato larg. Nëse nuk trajtohet , syri mund të kthehet vazhdimisht , duke pasur një ndikim të rëndësishëm në vizionin .

Rreth 35% e personave që kanë këtë problem kërkojnë të paktën një operacionqë duhet të trajtohet me sukses , kështu që shumë njerëz përpiqen të bëjnë terapinë vizionare më parë .
Procedura kirurgjike për korrigjim extropie zakonisht kryhet nën anestezi të përgjithshme dhe përfshin një prerje të vogël në indet që mbulojnë syrin për të arritur te muskujt .
Muskujt janë ripozicionuar më pas në mënyrë që të lejojë sytë për të lëvizur si duhet .
Pas operacionit , syzet mund të jenë të nevojshme dhe në shumë raste mund t ketë nevojë për operacion tjetër në të ardhmen për të mbajtur sytë drejt.

KOMENTE