English

Vriten 1000 delfinë dhe balena. Masakër brutale (VIDEO)

Kjo masakër brutale e përgjakshme zhvillohet në Ishujt Faroe, në Danimarkë. Për të filluar moshën e rritur, pra që të rinjtë të provojnë se janë rritur dhe maturuar pra kanë kaluar adoleshencën, është e detyrueshme të vrasin një delfin apo një balenë.

Ishujt Faroe janë një grup ishujsh të vendosur në mes të Detit Norvegjez dhe në Oqeanin e Atlantikut të Veriut, gati në gjysmë të rrugës ndërmjet Skocisë dhe Islandës.
Ishujt Faroe janë pjesë e Mbretërisë së Danimarkës, së bashku me Danimarkën e duhur dhe Grenlandë. Kjo masakër e tmerrshme ka qenë praktikuar të paktën që në shekullin e 10. Gati 1.000 delfinë apo balena vriten çdo vit në "grindadráp" - dhe që zakonisht ndodh gjatë muajve të verës.
2055

KOMENTE