English

Shënimet private të Papa Gjon Pali II publikohen në Poloni

Një libër prej 640 faqesh i shkruar nga i ndjeri Gjon Pal I II-të, gjatë katër dekadave të tij si funksionar i kishës katolike është diskutuar në Poloni për tu nxjerrë në shitje ose jo.

Papa Vojtila në tesatamentin e tij kishte shkruar që pas vdekjes së tij të gjitha shënimet e tij personale të digjeshin, por sekretari i tij privat personal, Kardinali Stanislaw Dziwisz, nuk pranon që të shkatërrojë shënimet me arsyen se nuk mundet pasi ato shprehin jetën e tij dhe mënyrën e të menduarit të tij.

Ata janë reflektime personale mbi subjektet fetare që nga koha e tij si Peshkopi i Krakov deri dy vjet para vdekjes së tij në vitin 2005.

KOMENTE