English

Migrantët afrikanë sulmojnë enklavën spanjolle në Melilla

Më shumë se 200 emigrantë nga Afrika sub-Sahariane kanë thyer kufirin në Melilla (qytet spanjoll) në Afrikë për tu futur në zonën spanjolle.

Ky numër është më i madhi, i emigrantëve në Melilla në vitet e fundit.

Shumë prej emigrantëve kanë vuajtur deri sa kanë kapërcyer gardhin. Gjatë incidentit, emigrantët hodhën gurë, shkopinj dhe shishe ndaj policisë, thonë zyrtarët.

Këtë muaj ka pasur dyndje në masë të emigrantëve në Melilla dhe Ceuta - një qytet tjetër spanjoll në Afrikën e Veriut.

KOMENTE