English

Vrima gjigante gëlltit arkivolin e ushtarit të Luftës së Parë Botërore

Shefat ushtarake janë duke luftuar për të ruajtur varrin e një ushtari të Luftës së Parë Botërore i quajtur Private Ryan, pas një vrime gjigante e hapur në një varrezë.
Trupi i teknikut i cili vdiq në moshën 40 vjeçare ka humbur në vrimën e hapur dhe gati 20 m të thellë ku trupi i tij ishte shtrirë për të pushuar.
Private Francis Ryan,, i cili shërbeu në Batalionin e 3, të Regjimentit Mbretëror Liverpool, vdiq në Angli në korrik 1915.

Njësia e tij ushtarake kurrë nuk shërbeu në vijën e frontit gjatë Luftës së Parë Botërore, dhe është menduar se ushtaraku mund të ketë vdekur pas një aksidenti gjatë një stërvitje trajnimi.
Zyrtarët deri më tani kanë qenë në gjendje për të gjetur të afërmit ushtarit por të dhënat mbeten të kufizuara rreth tij.

Trupi i tij ishe vendosur në një qoshe të qetë të një varrezë në Pembroke Dock, në perëndim të Uellsit, nën një Pishë për gati një shekull pas vdekjes së tij në Angli.
Por një vrime e thellë ka gëlltitur arkivolin e tij duke lënë vetëm gurrin e varit në buzë.

KOMENTE