English

Fluturimi MH370 'u rrëzua në Oqeanin Indian në jug, pohon kryeministri malajzian

Kryeministri i Malajzisë ka njoftuar se fluturimi i humbur MH370 u rrëzua në Oqeanin Indian jugor .

Najib Razak tha se ky ishte përfundimi i analizave të freskëta nga te dhënat satelitore.

Më parë BBC-ja ka lexuar një mesazh - tekst dërguar familjeve nga linja ajrore duke u thënë se ai kishte shkuar përtej dyshimit të arsyeshëm " avioni kishte humbur dhe nuk kishte asnje te mbijetuar .

Fluturimi MH370 u zhduk pas ngritjes më 8 mars nga Kuala Lumpur .

Njoftimi i kryeministrit Najib Razak , në një konferencë shtypi natën vonë , erdhi në ditën e pestë të një përpjekje të kërkimit ndërkombëtar në Oqeanin Indian jugor .

Në bazë të analizave të reja , Aksidentet e Mbretërisë së Bashkuar Air Dega e Hetimit dhe Inmarsat ,kompani në Mbretërinë e Bashkuar që ka dhënë të dhëna satelitore , " kanë arritur në përfundimin se MH370 fluturoi përgjatë korridorit jugor , dhe se pozicioni i tij i fundit ishte në mes të Oqeanit Indian , në perëndim të Perth , "tha z Razak .

" Ky është një vend i largët , larg nga çdo faqe e mundshme ulje. Për këtë arsye me trishtim të thellë dhe keqardhje me duhet t'ju informoj se , në bazë të këtyre të dhënave të reja , fluturim MH370 përfundoi në Oqeanin Indian jugor. "

Z. Razak bëri thirrje mediave për të respektuar privatësinë e familjeve te udhëtarëve dhe ekuipazhit , duke thënë se të presim për me teper informacion.

Ne mesazh thuhej: " Malaysia Airlines shpreh keqardhje të thellë se MH370 ka humbur dhe se asnjë në bord nuk ka mbijetuar ... ne duhet tani te pranojme të gjitha provat qe sugjerojnë se aeroplani u rrëzua në Oqeanin Jugor indian. "

KOMENTE