English

Ndërtimet pas 2009 në tokën e pronarit apo të shtetit nuk legalizohen (VIDEO)

Me ardhjen e të majtëve në pushtet të gjithë shtetasit që kishin pritur me vite legalizimin dhe nuk i kishin bere akoma lindi një shpresë se më në fund do të bëheshin pronarë të shtëpisë së tyre.
Por sot Qeveria ka vendosur të mos i ndryshojë asnjë presje, projektit Berisha për kompensimin e ish-pronarëve.
Kreu i Aluiznit, Artan Lame, ka denoncuar korrupsionin me legalizimet e pronave gjatë qeverisjes 8-vjeçare të Berishës, që sipas tij nisnin me pagesën e 200 lekëshit që paguhej tek roja e Aluzinit dhe përfundonin me shumën prej 50 mijë eurosh për marrjen e lejes së legalizmit në zona të rendësishme.

Por tashmë në listën e qeverisë janë hequr ndërtimet e pas 2009-ës. Nuk ka hipotekë për banesat e pas vitit 2009, ndërtimet pa leje të 4-viteve të fundit do prishen, është shprehur kreu i Aluiznit, Artan Lame.
2101

KOMENTE