English

"Shpresë" për avionin e zhdukur Malaysia Airlines

Një anije Australiane në kërkim për aeroplan Malaysia Airlines ka zbuluar sinjale në përputhje me ato të "kutisë së zezë", regjistruesit e fluturimit.

Anija Ocean Shield kapi sinjalin dy herë, një herë për më shumë se dy orë, tha Angus Houston, marshalli në pension, Shefi kryesor i kërkimeve nga ajri.

Ai e quajti atë "një sinjal premtues" deri tani.

Por ai tha se më shumë informacion është i nevojshëm: "Ne nuk kemi gjetur avionin por dhe ne kemi nevojë për konfirmim të mëtejshëm."

Ministri Malajzia i transportit, Hishammuddin Hussein, tha se ai ishtei informuar nga shefi i ajrit, Marshall Houston me shumë shporesë shpreson se do të ketë një zhvillim pozitiv në ditët e ardhshme".

Aeroplani, që mbante 239 njerëz, po fluturonte nga Kuala Lumpur në Pekin më 8 mars, kur ai u zhduk. Zyrtarët e Malajzisë thonë se ata besojnë se u rrëzua në Oqeanin Indian jugore.

KOMENTE