English

10 rregullat per te perdorur sa me pak celularin

Mjekët me përvojë dhe Shkencëtarët gjatë bisedave telefonike të kryera me celular kanë zbuluar efektet anësore të mëposhtme:
10 Rregulla për përdorimin e Telefonit Celular në mënyrë të shëndetshme.
1. Mundohuni të bëni sa më pak biseda telefonike e sa më të shkurtra. Sugjerohet që fëmijët dhe të rinjtë nën moshën 16 vjeç të mos kryejnë fare biseda telefonike!
2. Gjatë lidhjes telefonike mos e mbani asnjëherë telefonin afër kokës!
3. Asnjëherë mos bëni biseda telefonike brenda automjeteve (Makinë, Autobus, Tren] - Rrezet Elektromagnetike janë gjithmonë më të larta!
4. Kur dërgoni SMS gjithmonë mundohuni që telefonin ta mbani larg trupit tuaj!
5. Kur bëni biseda telefonike gjithmonë largohuni për disa metra nga njerëzit e tjerë - se edhe ato rrezikohen nga rrezet elektromagnetike!
6. Asnjëherë mos e mbani celularin në xhepat e pantallona - rrezet elektromagnetike mund të ndikojnë negativisht në sistemin riprodhues të meshkujve!
7. Celularët gjatë natës gjithmonë mbyllini dhe asnjëherë mos i mbani afër kokës!
8. Mos luani asnjëherë lojëra ne telefon!
9. Edhe përdorimi i kufjeve është i rrezikshëm - Teli përcjell rrezet elektromagnetike!
10. Edhe përdorimi i W-LAN ose UMTS përhap rreze elektromagnetike të larta!

KOMENTE