English

Parada Ruse. Putin tregon arsenalin ushtarak të Rusisë (VIDEO)

Rusia ka mbajtur një paradë të madhe me rastin e 69 vjetorit të mundjes se nazistëve nga rusët.e shoqëruar me një rritje të patriotizmit mbi aneksimin e Krimesë nga Ukraina .

Presidenti Vladimir Putin tha se kjo ishte një ditë kur një " forcë e madhe e triumfeve patriotike " , u zotuan për të mbrojtur interesat e atdheut .

Raporte të pakonfirmuara thonë se zoti Putin do të vizitojë një paradë në Krime më vonë.

Festimet në Ukrainë do të jenë të mbytur mes frikës së ndonjë dhune të provokuar në jug dhe në lindje .

Moska mohon nxitje të trazirave separatiste pro - ruse në Ukrainë .
Putin nuk e përmend Ukrainën në fjalimin e tij , por ai ka theksuar se" vullneti i hekurt i popullit sovjetik " kishte shpëtuar Evropën nga skllavëria .

Ai i tha turmës se 9 maji, ishte një "ditë e pikëllimit dhe kujtesës së përjetshme " .


Kancelarja gjermane Angela Merkel tha se do të ishte për të ardhur keq në qoftë se zoti Putin do të përdorë përkujtimet për të vizituar Krime .

Parada në Moskë tradicionalisht përmban një ekran të pajisjeve ushtarake dhe një shfaqje patriotike në Sheshin e Kuq .

Shtrirja e veprimtarive për këtë vit ishte më e madhe se zakonisht :

Parada zgjati 59 minuta , në krahasim me vitet e tjera që zgjaste 45 minuta .
Pesëdhjetë automjete ushtarake më shumë u shfaqën në krahasim me vitin e kaluar
Flota e Detit të Zi Sevastopol luajti një rol të madh.

2121

KOMENTE