English

Dieta e grave japoneze. Pse jetojnë më gjatë

Nëse jeni në kërkim të çelësit për një jetë të gjatë dhe të shëndetshme , duket se gratë japoneze mund të kenë një përgjigje .
Një studim i ri ka zbuluar se dietat e tyre të pasura me peshk dhe çaj jeshil i kanë ndihmuar ato që të jetojnë në mënyrë të konsiderueshme më shumë se gratë britanike .

Hulumtimet nga Zyra e Statistikave Kombëtare gjetën se mund të jetë " potencial për rritje të mëtejshme 'në jetëgjatësinë për gratë në Mbretërinë e Bashkuar , në qoftë se ata adoptojnë stilin e jetës së homologeve të tyre të Azisë , raporton The Times .
Dieta japoneze është e pasur me wholegrains , perime dhe soje - dhe gratë japoneze konsumojnë rreth 25 për qind më pak kalori se gratë britanike .
Ato hanë mesatarisht tre herë peshk në javë.
Besohet se duke përdorur shkopinj gjithashtu, ngadalësohet procesi i të ngrënit pasi i jep kohë trupit për të realizuar atë që është konsumuar , dhe për këtë arsye të hani më pak .

Meshkujt japoneze kanë një jetëgjatësi mesatare prej 79.9 - jo shumë i ndryshëm me atë të meshkujve britanikë , të cilët jetojnë mesatarisht me 78.9 .
Përfitimet e çajit jeshil janë një risi shumë e madhe por studimi i ri ka gjetur se ai gjithashtu mund të jetë i mirë për mendjen tuaj .

Shkencëtarët pohojnë se çaji jeshil rrit disa funksione njohëse , veçanërisht kujtesën tonë të punës .
Gjetjet e reja sugjerojnë se çaji jeshil mund të përdoret për të trajtuar çmendurinë dhe çrregullime të tjera psikiatrike .
Ekspertët nga Universiteti i Bazelit , kanë gjetur se ekstrakti nga çaji jeshil rrit lidhjen efektive të trurit , duke vënë në dukje përmirësime të rëndësishme, duke punuar në detyrat e kujtesës, pasi njerëzit kishin konsumuar atë.

KOMENTE