English

AKU-ja gjoba 6 subjekteve për skadencë të mallrave

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit për shkak të kalimit të afatit të datës së skadencës së produkteve ka gjobitur 6 subjekte.

Drejtori i AKU në Fier, Frederik Çuko, tha se shkelje janë konstatuar edhe në dy magazina të mëdha në Fier dhe Lushnje, në të cilat është asgjesuar malli si dhe janë vendosur gjoba në vlera të konsiderueshme.

Skadimi i produkteve të ndryshme gjatë stinës së verës sjell pasoja për shëndetin e konsumatorit që për fat të keq nuk i kontrollojnë datat e skadencës gjatë blerjes së produktit.

Produktet e skaduara janë kryesisht pije alkoolike dhe energjike.

KOMENTE