Warning: file_get_contents(https://www.njoftime.net/service/xml-last-ads/): failed to open stream: Connection refused in /var/www/vhosts/lajme.gen.al/httpdocs/v2/site/controllers/genel.php on line 1153
Pse duhet të kemi mjedise 100% pa duhan
English

Pse duhet të kemi mjedise 100% pa duhan



Instituti i Politikave Mjedisore: Pse duhet të kemi mjedise 100% pa duhan?

1. Duhanpirja pasive vret dhe shkakton shume sëmundje;
2. Mjediset 100% pa duhan mbrojnë plotësisht punonjësit dhe publikun nga efektet e dëmshme të duhanpirjes pasive;
3. Çdo njeri ka të drejtë të thithë ajër te pastër, pa tym duhani;
4. Shumica e njerëzve ne Shqipëri janë jo-duhanpirës dhe kanë të drejtën të mos ekspozohen nga tymi i duhanit të njerëzve të tjerë (vetëm 39% janë duhanpirës);
5. Ndalimi i duhanpirjes mbështetet gjerësisht nga duhanpirësit dhe jo-duhanpirësit;
6. Mjedisi 100% pa duhan ndihmon në parandalimin e duhanpirjes, sidomos tek të rinjtë;
7. Mjedisi 100% pa duhan u jep një shtysë të rëndësishme shumë punonjësve që duan ta lënë duhanin;
8. Mjediset 100% pa duhan janë të mira për biznesin, duke qenë se familjet me fëmijë, qofshin duhanpirës ose jo, preferojnë të shkojnë në vende publike pa duhan;
9. Mjediset 100% pa duhan kushtojnë më pak dhe funksionojnë më së miri!

Është koha që t’i themi ndal duhanpirjes në mjedise publike!

KOMENTE