English

SHBA - të për herë të parë mbështesin zyrtarisht bërjen e synetllikut

Deri tani asnjë dokument zyrtar shëndetsor nuk kishte dalë që të mbështeste synetllikun apo rrethprerjen te fëmijët e vegjël.

Tashmë pas një studimi 7-vjeçar të shkencëtarëve amerikanë, ata shprehen se mbështesin totalisht përfitimet shëndetsore që vijnë nga rrethprerja.

Në udhëzimet e reja, Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve CDC thotë se ka prova të forta që tani rrethprerja mashkull mund të:

Parandalojë rrezikun e një njeriu për të marrë HIV-in nga një partner i infektuar femër nga 50 deri 60 për qind.

Ul rrezikun e tyre për herpes gjenital dhe linjave të caktuara të papillomavirus në 30 për qind e më shumë.

Ul shanset e infeksionet të traktit urinar gjatë foshnjërisë, dhe kancerin e penisit në moshën e rritur.

KOMENTE