English

Selino. Ulni presionin e lartë të gjakut

CFARE TE VENDOSIM NE SHPORTEN E JANARIT!

Mjekja dietologe Blerina Bombaj këshillon:

SELINO: e pasur ne vitamine B1, C & K, Acid folik & Kalcium. Permban flavonoide te cilet mbrojne qelizat nga oksidimi duke penguar zhvillimin e veprimtarive kancerogjene. Vitamina C se bashku me flavonoidet forcojne imunitetin. Ka veti diuretike dhe permban substanca te vecanta qe mbrojne kunder episodeve cerebrale!
Rrenja e selinose mund te konsumohet e fresket e grire neper sallata, per arome ne supa ose e zier pak dhe e bere pure.

SHTRYDHNI SELINO PER TE ULUR PRESIONIN E LARTE TE GJAKUT!
Keshille: selinoja mund te veproje si shkarkues nese pini lengun qe ajo leshon ne uje te vluar! Por akoma me mire ajo vepron kur e shtrydhni sic eshte.
Kombinoni: selino, karrote, molle, limon dhe pijeni ne mengjes!
KUJDES: selinoja duhet te rritet pa pesticide pasi ajo i perthith shume ne brendesi dhe ju ngarkon organizmin me to!

KOMENTE