English

Një avokado në ditë, rregullon yndyrnat dhe presionin e gjakut

Një avokado në ditë mund të ndihmojë në përmirësimin e niveleve të kolesterolit të keq, janë shprehur studiuesit e shëndetit.

'Dieta me avokado' gjithashtu përmirëson rezultatet e tjera të yndyrës në gjak të lidhura me sëmundjet e zemrës - madje edhe në mbipeshë.
Hulumtuesit thonë se një avokado e përditshme mund të zëvendësojë yndyrnat e sëmura në dietë me një version të shëndetshëm.

Studimi i cili u krye nga Penny Kris-Etherton, kryetar i komitetit të ushqyerit e zemrës të Shoqatës Amerikane, tha: "Në Shtetet e Bashkuara avocadot nuk janë një ushqim i përditshëm ende, dhe ata mund të jenë të shtrenjta, veçanërisht në kohë të caktuara të vitit.
"Po ashtu, shumica e njerëzve nuk e dine se si ti futin ato në dietën e tyre.

Avocado, gjithashtu mund të hahet me sallatë, perime, sanduiçe, ushqime proteinike (si pule ose peshk) "

KOMENTE