English

Belgjikë. Terroristët kishin planifikuar të vrisnin policë

Një grup i dyshuar xhihadist të enjten kishte planifikuar për të vrarë policë në rrugë dhe në stacionet e policisë, thonë prokurorët belgë .

Sulmet e planifikuara ishin të pashmangshëm, thanë ata, duke shtuar se dy të dyshuar qëlluan për vdekje në Verviers gjatë kohës kur po kryheshin bastisjet.

Trembëdhjetë të dyshuar janë arrestuar, ndërsa dy të tjerë janë arrestuar në Francë.

Qeveria e Belgjikës ka njoftuar masa të ashpra të reja për të trajtuar terrorizmin.

KOMENTE