English

Letër e hapur Mbretërisë Shqiptare: Hiqni dorë nga vendi im

Tiranë, 22 prill NOA - Një publicist në Kosovë, ka ndjekur vizitën që pretendenti për mbret të shqiptarëve Leka Zogu dhe djali i tij kryen para disa ditësh në shtetin më të ri dhe ka vendosur t'i drejtohet atyre me një letër të hapur ku jep edhe sugjerimet e tij. NOA vendos të publikojë letrën, duke sqaruar se qëndrimi i saj nuk përfaqësohet domosdoshmërisht me opinionin e letërshkruesit:

Letër e hapur

Drejtuar: Mbretërisë Shqiptare, Pretendentit të fronit - LekÑ‘ Zogun I, Princit Leka II dhe Oborrit Mbretëror!

Me motivacion: Reagimi

Nga:

 Unë, iniciatori i këtij reagimi (të hapur); Salih R. Imeri, nga qyteti i Gjakovës, i lindur më 24. 06. 1988 - student në vitin e parë pranë UP-së.

KÑ‘tÑ‘ reagim e mbështet numër i madh qytetarësh të Kosovës - kosovar , ushtrues të profesioneve nga më të ndryshmet, si dhe kolegë tÑ‘ mi.

Shkëlqesia Juaj

E pÑ‘rgjÑ‘roj dÑ‘njimin tuaj prej Mbreti për vizitën Tuaj dinjitoze - aq madhështore, me gjithÑ‘ atÑ‘ shkëlqim mbretëror, përkundër gjendjes Suaj shëndetësore në të cilën ndodheni!

Denjuat ta vizitoni Kosovën !

Ju pёrgjёrojmё !

Vetëm Providenca qiellore Ñ‘shtÑ‘ mbushÑ‘lluar përkujdesje hyjnore t'ia dhurojÑ‘ KosovÑ‘s ngazëllimin qÑ‘ sjell eskorta mbretërore e LartmadhÑ‘risÑ‘ Suaj ! Një pretendent i Fronit mbretëror i një vendi fqinj, kaq i lidhur me fatin e KosovÑ‘s, kapton aq male pÑ‘r tÑ‘ na ngazëllye me vizite mbretërore! Ju LartmadhÑ‘ri, edhe pse aq shumÑ‘ belbëzoni nÑ‘ gjuhÑ‘n e shtetasve Tuaj, mbase zemra Ju flet mÑ‘ rrjedhshëm!

Lartmadhёri ! Kombi im kosovar me gjak e me zemёr flet rrjedhshёm.

LartmadhÑ‘ri! Po qe se e keni pasur guximin qytetar prej Mbreti ta lexoni Vepren e Dr. Samim Vafsi Visokes "NÑ‘na KosovÑ‘ ShqipÑ‘ri e vërtetÑ‘", mbase edhe do tÑ‘ ishit mÑ‘dyshue kur keni marrÑ‘ rrugÑ‘ pÑ‘r nÑ‘ KosovÑ‘ nÑ‘ vitin e parÑ‘ tÑ‘ PavarÑ‘sisÑ‘ !

 Lartmadhёri!

 Ju mund tё Jeni bёrё mbret pa vullnetin e Hans Kristian Andersenit pёr "Rrobat e mbretit"!

Sa keq pёr Lartmadhёrinё Tuaj!

Ja! Kosova heroinÑ‘ Ñ‘shtÑ‘ zonjÑ‘ pa praskÑ‘ !Ajo e sheh dhe Jua thotë troç kur mbreti del lakuriq!

Kështu flitet nÑ‘ KosovÑ‘ LartmadhÑ‘ri!

LartmadhÑ‘ria Juaj, vetëm pak ditë pas anëtarësimit të vendit Tuaj në NATO, pa pritur t'i merrni përgëzimet tona, na bëtë një befasi mbretërore!  Befasi të llojit të cilat jemi mësuar t'i presim nga vendi Juaj qe nga viti i largët 1448 e deri tek Ju !

 Lartmadhri Ju do te pyetni për vitin 1448 !

 KÑ‘tÑ‘ vit, përkundÑ‘r fjalÑ‘s sÑ‘ dhÑ‘nÑ‘, SkÑ‘nderbeu nuk arrijti nÑ‘ KosovÑ‘ pÑ‘r tÑ‘ luftuar krahas kosovarÑ‘ve. PÑ‘r çudinë Tuaj, LartmadhÑ‘ri, nÑ‘ KosovÑ‘ arrijti Mbreti i HungarisÑ‘ -Janosh Hunijadi pÑ‘r tÑ‘ luftuar nÑ‘ vend tÑ‘ SkÑ‘nderbeut !

 LartmadhÑ‘ri ! SkÑ‘nderbeu arriti nÑ‘ KosovÑ‘ vetëm pas vitit DymijÑ‘ !Ishte krejt i llamarint - ngujuar ne metal ! Pa fije turpi u vendos ne qendër tÑ‘ PrishtinÑ‘s ! ShumÑ‘ vonÑ‘ LartmadhÑ‘ri ! ShumÑ‘ vonÑ‘ !

 Edhe Ju LartmadhÑ‘ri erdhët shumÑ‘ vonÑ‘ nÑ‘ KosovÑ‘!

 Edhe Ju LartmadhÑ‘ri na e përmbysët sofrën !

 Provuat tё na aneksoni !

Na keni zhgënjyer !

Ju, LartmadhÑ‘ria Juaj, na keni indinjuar tej mase, neve qytetarëve tÑ‘ Republikës së Kosovës - neve kosovarëve.

Ju na keni irrituar me veprimet Tuaja sklerotike!

Zotëri, nuk gjejmë të drejtë as normë legjislative e as morale t'i justifikojë veprimet Tuaja. (E kemi fjalën për frazën tuaj dÑ‘shpÑ‘ruese :"Kosova dhe Shqipëria janë dy gishta të një dore. Ato duhet të bashkohen. () Do ta kundërshtojnë por duhet të përballemi. "

Kështu ishte morali i thënies, të cilën e kemi marrë nga Ju LartmadhÑ‘ri !

Ju, LartÑ‘madhÑ‘ria Juaj, me këta dy gishtat Tuaj thatanikÑ‘ na futët në luftë me tërë Botën ! Na bëtë subjekt dyshimi! Me këtë Ju, Lartësia juaj, nuk keni bërë gjë prej gjëje veçse provuat ta aneksonit vendim tim pas gjithÑ‘ atij intervenimi 78 ditÑ‘ e netÑ‘sh nga NATO !

Edhe njÑ‘ herÑ‘ e vërtetuat LartmadhÑ‘ri se ai Fan Noli i paska dhÑ‘nÑ‘ hak tÑ‘ gabuar "Mbretit" tÑ‘ shqiptarÑ‘ve duke e krahasuar me Don Kishotin aq madhështor. Don Kishoti ishte burrÑ‘ me koqe - "mbreti" i shqipÑ‘riasve doli soj pa koqe !

Nuk ka emër tjetër !

Me aq qyqarllÑ‘k na e ndotÑ‘t gjakun e derdhur lum për më se 20 shekuj për ta arritur 17 shkurtin e vitit 2008 !

Na kallet datёn !

Na bёtё krupёn !

 Ju, LartmadhÑ‘ria Juaj, na e bëtë të papriturën!

Lartësia juaj!

Ku ishit ju para qershorit 1999?

 Pse nuk na liruat nga pushtuesi i fundit - nga ai serbosllav - Jugosllav ?

 Pse atëherë nuk na morët në gji, për tÑ‘ na bashkuar?

 Apo nuk guxuat ? SerbÑ‘t ishin më të fuqishëm e Ju ishit qyqarÑ‘; Ju ishit tÑ‘ zÑ‘nÑ‘ duke e vrarÑ‘ ShqipÑ‘rinÑ‘ ?

 Ne, kosovarët, e patëm guximin t'u bijmÑ‘ ndesh armiqve për ta mbrojtur KosovÑ‘n.

 Dora Juaj thatanike, të cilës Kosova si gisht po i përkitka, nuk e morri guximin ta shkrepë as edhe një plumb, as edhe në raketë të vetme, për të na mbrojtur!

 Sikur vendi Juaj të kishte pasur më shumë guxim prej qytetari dhe të kishte punuar njÑ‘mendsisht pÑ‘r kÑ‘tÑ‘ bashkim ndryshe do të ishte pÑ‘rfundimi i luftës; më të vogla do të ishin dëmet e luftës.

Tash, pasi ne, kosovarët, e përjetuam GolgotÑ‘n, Pilati thatanik, me gishtat grremçorÑ‘, na e sugjeron bashkim - vÑ‘llazÑ‘rimin KosovÑ‘ - ShqipÑ‘ri !

Ju, LartmadhÑ‘ri, me moralin e hijenÑ‘s katandiseni ta aneksoni fitoren e tjetërkujt!

 Do t'Jua kujtojmë se MbretÑ‘ria e Bashkuar e ka njÑ‘ kryeministër i cili flet kur "Mbreti" i shqiptarÑ‘ve sklerozisht del lakuriq para shtetasve ! Kryeministri i MbretÑ‘risÑ‘ sÑ‘ Bashkuar tha: "Fitorja e NATO-s në Kosovë do ta dekurajojÑ‘ tiraninÑ‘ gjithkund në Botë, dhe njëkohësisht do ta inkurajojÑ‘ demokracinë dhe do ta loçoje frymën e lirisë kudo. "

 LartmadhÑ‘ri ! Athua do ta lejonte NATO aneksimin e KosovÑ‘s nga sklerotikët !?

Ne nga 10 qershori 1999 jemi të lirë de fakto. Nga 17 Shkurti 2008, frymojmë të lirë në Demokraci - de juro.

 Ju lus të na lejoni të jetojmë tÑ‘ lirÑ‘ nÑ‘ KosovÑ‘n Shtet !

LartmadhÑ‘ri ! Kosova sot ka miq tÑ‘ fuqishëm nÑ‘ botÑ‘!

Kosova ka edhe armiq tÑ‘ fuqishëm. Kosova nuk mund t'i këmbejë miqtë nÑ‘ armiq, apo anasjelltas duke hazardue me formulat e Enver HoxhÑ‘s e Tuajat.

 LartmadhÑ‘ri !Sa herÑ‘ Ju dhe Enver Hoxha e nxorët ShqipÑ‘rinÑ‘ nÑ‘ pazaret evroaziatike pÑ‘r ta shitur me çmime qesharake - me çmime kineze! Formulat Tuaja tÑ‘ bankrotuara e iritojnÑ‘ NATO -n dhe tÑ‘ gjithÑ‘ miqtë tonÑ‘.

 Lartmadhёria Juaj!

 Unë - qytetari dinjitoz i Republikës së Kosovës kosovare Ju bëj thirrje haptas të na i sqaroni veprimet Tuaja ! Ju bëj thirrje Juve, "Mbretit" tÑ‘ një vendi fqinj të bëheni esëll kur është në pyetje vendi im !

Kosova lektis tÑ‘ jetojë e lirë!

LartmadhÑ‘ria Juaj!Â

 Kërkoj, pÑ‘r tÑ‘ mirÑ‘n Tuaj, tÑ‘ bÑ‘hÑ‘ni ekspeditiv në tërheqjen e idesë së bashkimit!

 Ju lus të mos luani me ndjenjat e popullit tim, nëse nuk dëshironi të keni edhe një armik!

 Ju bëj thirrje! Nëse nuk doni të jeni përkrah kosovarÑ‘ve nÑ‘ luftë, na leni të qetë të frymojmë! Nuk e duam edhe një armik në fqinjësi - kemi mjaft të tillë!

E kuptoj politikën shumë mirë, por juve (as vendin tuaj) Jo !

Ju lus të hiqni dorë nga vendi im ! Jua blatoj Çamërinë, Maqedoninë perëndimore, MalÑ‘sinÑ‘ e Malit tÑ‘ Zi. Edhe aty ka Shqiptarë. Bashkojini ata në atdheun e shqiptarëve! (po ua mbajti!!!)

 Ne jemi mirë. Na lini kështu siç jemi! Duam të jetojmë të pavarur !

Ju lus të jeni zotërues i moralit Tuaj !

Salih Imeri

KOMENTE