English

Sërish përleshje mes serbëve e policëve të EULEX në Mitrovicë

Mitrovicë 4 maj NOA - Sërish përleshje mes protestuesve serbë dhe policëve të EULEX-it në veri të Mitrovicës.

Përleshjet ndodhën mëngjesin e sotëm, kur disa persona tentuan të kalonin kordonin e verdhë të sigurisë, që ndan zonën serbe nga ajo shqiptarë.

Policia ndërhyri për të ndaluar protestuesit të cilët bënë rezistencë, për pasojë një banor serb mbeti i plagosur nga lëshimi i gazit lotsjellës nga ana e policisë.

Protestuesit serbë nuk pranojnë prej mëse një jave rindërtimin e disa shtëpive në lagjen "Kroi i Vitakut", për shqiptarët e larguar nga pronat e tyre në vitin 1999.

Pak ditë më parë Ministria e Punëve të Jashtme në Shqipëri reagoi me anë të një deklarate për shtyp ku dënonte dhunën e protestuesve serbë.

k.k/NOA

KOMENTE