English

Kryeministri Berisha në Pogradec: Ne jemi dhe do mbetemi qeveria e interesave tÑ‘ qytetarÑ‘ve

Pogradec, 19 maj NOA - Kryeministri Sali Berisha mori pjesÑ‘ sot nÑ‘ ceremoninë e inaugurimit tÑ‘ impiantit tÑ‘ trajtimit tÑ‘ ujërave tÑ‘ përdorura nÑ‘ Pogradec.

Impianti u realizuar me njÑ‘ fond tÑ‘ qeverisÑ‘ gjermane, nÑ‘pÑ‘rmjet bankÑ‘s KFË dhe bashkëfinancim tÑ‘ qeverisë shqiptare, me vlerÑ‘ rreth 10 milion euro.

Në ceremoninë e inaugurimit, ishte i pranishëm edhe ambasadori i Republikës Federale Gjermane në Tiranë Bernd Borchard.Â

Kryeministri Berisha e konsideroi kÑ‘tÑ‘ investim tepÑ‘r tÑ‘ rÑ‘ndÑ‘sishÑ‘m pÑ‘r mbrojtjen mjedisore tÑ‘ liqenit të Ohrit dhe së bashku me projekte të tjera qÑ‘ kanÑ‘ pÑ‘rfunduar apo pritet tÑ‘ pÑ‘rfundojnÑ‘, do ta shndÑ‘rrojnÑ‘ Pogradecin nÑ‘ njÑ‘ qendër tÑ‘ rÑ‘ndÑ‘sishme turistike tÑ‘ vendit.

"Autostrada KorçÑ‘-QafÑ‘ Plloçë ka përfunduar dhe do ta inaugurojmë, këto ditë. Autostrada nga njÑ‘ra anÑ‘, impianti i pÑ‘rpunimit tÑ‘ ujÑ‘rave, kanalizimet dhe kolektori e shndÑ‘rrojnÑ‘ Pogradecin kÑ‘tÑ‘ vit, nÑ‘ qendrÑ‘n turistike mÑ‘ tÑ‘ preferuar tÑ‘ vendit. UnÑ‘ kam bindje se dyndja e turistÑ‘ve, kÑ‘tÑ‘ vit do tÑ‘ jetÑ‘ mÑ‘ e madhe se kurrÑ‘ nÑ‘ historinÑ‘ e kÑ‘tij qyteti. Duke mbrotjur liqenin, ne kemi mbrojtur jetÑ‘n e qytetarÑ‘ve tanÑ‘, kemi mbrotjur speciet unike, tÑ‘ rralla qÑ‘ rriten nÑ‘ kÑ‘tÑ‘ liqen," u shpreh Kryeministri.

Ambasadori Borchard tha se Pogradeci bёn pjesё nё zonat e rёndёsishme tё bashkёpunimit midis Gjermanisё dhe Shqipёrisё.

"Sё shpejti fillon faza e dytё e kanalizimeve nё tёrё qytetin, edhe ky njё projekt kryesisht i qeverisё gjermane, sё bashku me qeverinё shqiptare. Qyteti, nga ana tjetёr, ёshtё pasuruar me ndёrtime tё mrekullueshme tё reja. Pogradeci ёshtё njё nga qytetet qё ecёn me shpejtёsi drejt modernitetit dhe me shpejtёsi po fiton pamjen evropiane" tha Berisha.

Kryeministri shtoi se "qeveria Ñ‘shtÑ‘ e vendosur tÑ‘ vazhdojÑ‘ tÑ‘ investojÑ‘ pÑ‘r tÑ‘ pÑ‘rmbushur interesat e qytetarëve."

"Ne jemi dhe do tÑ‘ mbetemi qeveria e interesave tÑ‘ qytetarÑ‘ve. Interesat tuaja janÑ‘ rrugÑ‘ tÑ‘ asfaltuara dhe unÑ‘ ju garantoj se nÑ‘ kÑ‘to zona dhe nÑ‘ mbarÑ‘ ShqipÑ‘rinÑ‘ nuk do tÑ‘ mbetet metÑ‘r rrugÑ‘ e paasfaltuar. Interesat tuaja janÑ‘ ujÑ‘ tÑ‘ pijshÑ‘m dhe unÑ‘ ju siguroj se gjatÑ‘ mandatit tÑ‘ dytÑ‘ çdo shtÑ‘pi, nÑ‘ ShqipÑ‘ri, do tÑ‘ ketÑ‘ ujÑ‘ brenda saj. Interesat tuaja janÑ‘ kanalizimet, shkolla moderne pÑ‘r fÑ‘mijÑ‘t tuaj" tha më tej Berisha.

k.k/NOA

KOMENTE