English

KQZ: Rezultatet e para të numërimit deri në orën 10.00, përqindjet e partive sipas qarqeve

Tiranë, 29 qershor, NOA - Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka publikuar tani të dhënat paraprake mbi rezultatet e procesit të numërimit të votave, për fletët e votimit që kanë mundur të numërohen deri në orën 10 të paradites së sotme.

"Në të gjitha vendet e numërimit të votave, procesi ka vazhduar të ecë normalisht

dhe sistemi i të dhënave të Komisionit Qendror të Dhënave ka vazhduar pa asnjë lloj problemi", ka deklaruar zyrtarisht zëdhënësi i këtij institucioni, Leonard Olli.

Më tej, ai ka shtuar se nuk ka patur incidente, me përjashtim të procesit të numërimit të votave në një qendër në Bushat, pasi nuk ishte numri i duhur që duhej për numërimin.

Ai bëri me dije se një pjesë e forcave politike, pjesëmarrëse në zgjedhje ka një përqindje të papërfillshme dhe për këtë shkak, nuk do të citohen në llogaritje ato që kanë përqindje më pak se 1 %.

Të dhënat paraprake sipas 12 qarqeve

Tiranë

PS - 46.4 %

PD - 39.1 %

LSI - 4.84 %

LZHK - 1.54 %

PR - 1.26 %

Korçë

PD - 48.17 %

PS - 40.96 %

LSI - 4.34 %

PBDNJ - 2.2 %

PR - 1.64 %

PSD - 1.11 %

Fier

PS - 45.51 %

PD - 35.45 %

LSI - 4.3 %

Elbasan

PS - 45 %

PD - 32.43 %

LSI - 6.02 %

PR- 2.17 %

PBDNJ - 1.56 %

PAA - 1.27 %

PSD - 1.17 %

PAA - 1.27 %

PDI - 1.17 %

Durrës

PD - 43.5 %

PS - 37.5 %

PS - 37.5 %

PR - 2.59 %

PDI - 2.39 %

Dibër

PD - 45.62 %

PS - 34.33 %

LSI - 6.39 %

PR - 1.95 %

LZHK- 1.86 %

Berat

PS - 47.54 %

PD - 27.4 %

LSI - 11.57 %

PR - 5.81 %

PSD - 1.16 %

Kukës

PD - 59.45 %

PS - 15.75 %

PSD - 12.53 %

PR - 4.52 %

LSI - 2.58 %

PLL - 1.1 %

Lezhë

PD - 44.32 %

PS - 26.82 %

LSI - 3.82 %

PR - 2.24 %

PSV'91 - 1.7 %

PLI - 1.49 %

PBK - 1.34 %

Shkodër

PD - 48 %

PS - 33. 3 %

LSI - 3.25 %

PR - 2.34 %

PAA - 1.88 %

PSD - 1.79 %

LDK - 1.22 %

PDS - 1 %

Vlorë

PS - 42.73 %

PD - 27.73 %

PBDNJ - 5.52 %

PDI - 4.11 %

PSD - 4.05 %

LSI - 3.43 %

PDK - 2.2 %

PAA - 1.61 %

PR - 1.33 %

PDS - 1.24 %

G99 - 1.05 %

Gjirokastër

PS - 43.54 %

PD - 40.8 %

PSD - 2.39 %

PR - 2.73 %

PBDNJ - 2.16 %

LSI - 1.68 %

PDS - 1.59 %

G99 - 1.02 %

n.e/NOA

KOMENTE