English

FMN deklaron: Ekonomia globale po del nga recesioni

Tiranw, 8 korrik NOA-Fondi Monetar Ndërkombëtar ka deklaruar sot se ekonomia globale po fillon të dalë nga recesioni, por hapat e rimëkëmbjes do të jenë të ngadalta. Sipas FMN-së, politikat qeveritare kanë nevojë të mbeten gjithmonë mbështetëse.

 "Kushtet financiare janë përmirësuar më shumë nga sa pritej... dhe të dhënat e fundit tregojnë se niveli i rënies në aktivitetin ekonomik po moderohet, edhe pse në shkallë të ndryshme në zona të ndryshme të botës'', theksoi FMN-ja.

m.i/NOA

KOMENTE