English

Berlusconi drejt Turqisë për firmën "historike" të prodhimit të centralit bërthamor

Turqi, 6 gusht NOA - Kryeministri Italian, Silvio Berlusconi, fluturon sot drejt Turqisë për të marrë pjesë në marrëveshjen Turqi-Rusi, mbi projektet e rëndësishme për prodhimin e pikave të reja energjetike e në veçanti një central bërthamor i South Stream, i lindur nga intesa Eni-Gazprom, e akorduar në qërshor 2007.

Në Ankara, Berlusconi do të takohet me presidentin rus Vladimir Putin dhe turkun Recep Tayyip Erdogan, të cilët do të mblidhen për një marrëveshje e cila do shfrytëzojë firmën e mbi 15 traktateve, e cila sipas qeverisë Rusise, është më e rëndësishmja e heshtjeve energjetike.

KOMENTE