English

Integrimi i Ballkanit në BE, do të bëhet në bllok

Bruksel, 14 gusht NOA-E ardhmja e vendeve të Ballkanit Perëndimor është Bashkimi Europian dhe sigurisht që integrimi i tyre në bllokun 27-anëtarësh do të bëhet në bllok.

Kështu shkruan gazeta Vecer në Maqedoni, e cila e bazon shkrimin e saj në deklaratën e Vasilis Margaras, përfaqësues i Studimeve Europiane në Bruksel.

Sipas tij, Brukseli zyrtar do të vazhdojë të monitorojë përmbushjen e të gjitha kushteve të kërkuara për anëtarësim në Bashkimin Europian.

Shqipëria dorëzoi zyrtarisht aplikimin për marrjen e statusit të vendit kandidat më 28 prill të këtij viti, në një kohë që Brukseli zyrtar ka bërë të ditur se kërkesa do të shqyrtohet brenda një kohe të shkurtër.Â

Â

Â

KOMENTE