English

Pakistan, arrestime të bujshme në radhët e talebanëve

Pakistan, 11 shtator NOA - Arrestime të bujshme në ngarkim të talebanëve janë kryer

sot nga forcat pakistaneze të sigurisë.

Sipas autoriteteve vendase është arrestuar zëdhënësi kryesor i Talibanit Muslim Khan dhe katër komandantë të tjerë të lartë gjatë një ofensive në luginën e Suatit.

Sipas ushtrisë zëdhënësi i talibanit, Muslim Khan, përshkruhet si një nga fytyrat më të njohura të lëvizjes në rajoni cili shpesh ka dhënë deklarata në emër të shefit të talibanit në luginën Suat, Maulana Fazlullah.

Operacioni i kryer në luginën Suat ka patur shumë rëndësi për autoritetet e Pakistanit dhe ushtrinë.

Ai ka ndryshuar ndjeshëm situatën në terren me ushtrinë që i ka shkaktuar dëme të shumta talibanëve në rajon.

k.k/NOA

KOMENTE