English

Liberalizimi i vizave, PS: Berisha e Meta ngelën Shqipërinë në klasë për standardet e paplotësuara

Tiranë, 2 tetor NOA-Partia Socialiste i kthen përgjigje apelit që i bëri dje, zv/kryeministri dhe ministri i Jashtëm Ilir Meta.

Në një deklaratë për mediat, deputetja e PS, Holta Xhaçko ka theksuar se fakti që Shqipëria nuk është përfshirë në programin e liberalizimit të vizave, vjen si pasojë e korrupsionit dhe paaftësisë të qeverisë Berisha dhe jo për faj të kontributit të munguar të opozitës.

"Shqipëria ka mbetur në klasë për përmbushjen e standardeve të nevojshme për mundësimin e lëvizje së lirë të shqiptarëve në BE.

Qeveria Berisha ka dështuar në pajisjen e qytetarëve me dokumentat e identitetit me siguri të lartë, që do të thotë se procesi nuk ka qenë transparent.

Qeveria Berisha ka dështuar në përmbushjen e standardeve për emigrimin dhe trafikun e paligjshëm, në ripranimin dhe menaxhimin e integruar të kufijve.

Qeveria Berisha ka dështuar për sa i takon standardeve për rendin, sigurinë publike, për trafiqet, krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Qeveria Berisha ka dështuar në përmbushjen e standardeve për të drejtat dhe liritë themelore të njeriut dhe me fokus të veçantë për mbrojtjen e pakicave, veçanërisht komunitetit rom.

Këto janë kushtet e paracaktuara nga KE, ku asnjëra prej tyre nuk mohon të drejtën e opozitës dhe gjithë shqiptarëve për të protestuar për votën e lirë", tha Xhaçka.

PS i bën thirrje qeverisë të mos dizinformojë publikun por të punojë për përmbushjen e standardeve të nevojshme për t'u mundësuar shqiptarëve lëvizjen e lirë në BE.

KOMENTE