English

Lojërat Olimpike 2016, Rio De Zhaneiro fiton vendin e organizatorit

Kopenhage, 2 tetor NOA-Rio de Zhaneiro u përzgjodh sot si vendi që do të presë Lojërat Olimpike të vitit 2016, pasi Komiteti Ndërkombëtar Olimpik votoi në favor të qytetit brazilian.

Rio de Zhaneiro fitoi përballë qytetit spanjoll të Madridit duke fituar të drejtën për të organizuar Lojërat Olimpike, pasi Çikagoja dhe Tokioja ishin eleminuar në dy raundet e para të votimit.

Â

KOMENTE