English

Presidenti Topi: Historia nuk bëhet me emocione. Enciklopedia ishte një bashkëpunim patologjik

Tiranë, 2 tetor, NOA - Presidenti i Republikës, Bamir Topi, ka reaguar sot lidhur me tekstin e historisë 12 dhe enciklopedinë maqedonase, të cilat i ka cilësuar që të dyja dokumenta të hartuara me emocione, prej të cilave hartuesit e tyre duhej të shmangeshin.

Deklarata të tilla, kreu i shtetit i bëri gjatë ceremonisë për diplomimin e studemtëve të Shkollës Politike, të cilëve u ka thënë ndër të tjera se duhet t'i dedikohen siç duhet profesionit të tyre të ardhshëm.

"Historia nuk bëhet me emocione dhe mjerë ai akademik që bie në kthetrat e politikës", mësohet të jetë shprehur Topi lidhur me tekstin e historisë 12.

Ndërsa në lidhje me enciklopedinë maqedonase, ai ka deklaruar se ai ka qenë një "bashkëpun patologjik" ndaj të cilit faktori shqiptar mbajti qëndrimin e duhur.

"Gabimet nuk vijnë nga lajthitjet e akademikëve, por nga bashkëpunimi i segmenteve dhe mund të them se enciklopedia ishte një bashkëpunim patologjik", u shpreh më pas Topi.

n.e/NOA

KOMENTE