English

Armët bërthamore, OKB cakton datën 25 tetor për të inspektuar Iranin

Nju Jork, 4 tetor NOA-Inspektorët e agjencisë atomike të OKB-së, do të vizitojnë uzinën iraniane të pasurimit të uraniumit, në datën 25 tetor.

Deklarata është bërë nga kreu i Agjencisë atomike të OKB, Â El Baradei.

Kreu i agjencisë së OKB-së tha se marrëdhëniet me Iranin po shkonin nga konfrontimi, në transparencë dhe bashkëpunim.

Kreu i agjencisë iraniane, Ali Akbar Salehi i përshkroi bisedimet si të suksesshme.

SHBA i kishte bërë thirrje Iranit që t'i ofronte qasje të pakufizuar agjencisë së OKB-së në uzinë brenda dy javëve.

Irani thotë se aktiviteti i tij bërthamor ka vetëm synime paqësore.

Por njoftimi për këtë uzinë të dytë të pasurimit ka shtuar frikën në mesin e qeverive perëndimore se po përpiqet të prodhojë armë bërthamore.

Â

KOMENTE