English

Njoftim nga Ministria e Punëve të Jashtme

Më 8 tetor 2009, me ftesë të Zv.Kryeministrit dhe Ministrit të Jashtëm z.Ilir Meta vjen për një vizitë zyrtare në vendin tonë Ministri i Punëve të Jashtme të Austrisë z. Michael Spindelegger.

Gjatë bisedimeve dypalëshe të cilat do të zhvillohen në datë 8 tetor 2009, në orën 10.40, në MPJ pritet të bisedohet për çështje të rëndësishme të bashkëpunimit dypalësh mes Shqipërisë dhe Austrisë, për integrimin e vendit tonë në BE dhe mbështetjen austriake në këtë drejtim si dhe për procesin e heqjes së vizave për qytetarët shqiptarë.Â

Në bisedime po kështu pritet të diskutohen edhe çështje të tjera si situata në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe integrimi i tij në BE, mbështetja për pavarësinë e Kosovës etj.Â

Po nesër më 8 tetor, në MPJ,  në orën 11.50 të Zv/Kryeministri dhe Ministri i Punëve të Jashtme Meta dhe homologu i tij austriak do të mbajnë një konferencë të përbashkët për shtyp.

Ne vijim gjeni edhe një program të kësaj vizite zyrtare.

Draft - Program

Vizita Zyrtare

E Ministrit Të Punëve Të Jashtme Të Austrisë

Në Shqipëri

Sh.T.Dr. Michael Spindelegger

8 - 9Â TETORÂ 2009

E enjte, 8 tetor 2009

Â

Ora 10.15Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Mbërritja në aeroportin "Nënë Tereza"

Â

Ora 10.45Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Mbërritja në Ministrinë e Punëve të Jashtme

Â

Ora 10.50 - 11.10Â Â Â Â Â Â Takim tet a tet (Gjuha Anglisht)

Â

Ora 11.10 - 11.50Â Â Â Â Â Â Bisedimet zyrtare (Formati 1 + 8; Gjuha - Anglisht)

Â

Ora 11.50 - 12.10Â Â Â Â Â Â Konferencë e përbashkët shtypi

(Shqip - Gjermanisht; Perkthyes i ambasades)

Â

Ora 12.15Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Nisja për në Presidencë

Â

Ora 12.20 - 12.50Â Â Â Â Â Â Takim me Presidentin e Republikës, Sh.T.Z. Bamir Topi (konfirmuar)

Â

Ora 12.55Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Nisja për në Kryesinë e Kuvendit

Â

Ora 13.00 - 13.25Â Â Â Â Â Â Takim me Kryetaren e Kuvendit të Shqipërisë,

Sh.S.Znj. Jozefina Topalli (konfirmuar)

                      Â

Ora 13.30 - 14.00Â Â Â Â Â Â Takim me Kryeministrin e Republikës së Shqipërisë,

Sh.T.Z. Sali Berisha

Â

Ora 14.00 - 14.30Â Â Â Â Â Â Sanduiç Lunch (Prezent Kryetari i Bashkisë së Tiranës dhe

                                   Kryetari i Partisë Socialiste, Z. Edi Rama (Hotel Rogner)

Â

Ora 14.30 Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Nisja për në Shkodër

Â

Ora 15.30Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Vizitë në Shkollën austriake dhe disa projekte austriake

Â

Ora 17.30Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Kthimi nga Shkodra

Â

Ora 18.30Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Mbërritja në Hotel Rogner

Â

Ora 19.20 - 19.50 Â Â Â Â Â Takim me Ministrin e Shtetit për Reformat, Z. Genc Pollo

                                   (Hotel Rogner) Konfirmuar

                                  Â

Ora 19.55Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Nisja për në Restorant Piazza

Â

Ora 20.00Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Darkë dhënë nga Zv/Kryeministri dhe Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë, Sh.T.Z. Ilir Meta (Restorant Piazza; Formati 1 + 11)

Â

Â

E premte, 9 tetor 2009

Â

Ora 08.00Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Nisja nga hoteli për në aeroport

Â

Ora 08.30Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Nisja me avion privat për në Prishtinë

KOMENTE