English

Berisha emëron 8 zv/ministrat e rinj të kabinetit, 6 janë të LSI

Tiranë, 8 tetor NOA-Këshilli i Ministrave në mbledhjen e ditës së sotme, me propozim të Kryeministrit Sali Berisha, vendosi lirimin dhe emërimin në detyrë të disa zv/ministrave të rinj, 6 prej të cilëve janë të LSI, forca e majtë bashkëqeverisëse në koalicionin e djathtë.

Zyra e shtypit e Kryeministrisë bëri të ditur se Këshilli i Ministrave vendosi sot lirimin nga detyra të Albert Gajo, zv/ministër i Integrimit dhe emërimin në këtë detyrë të z. Edmond Hoxha.

Në ministrinë e Mjedisit ikën Aleksandër Garuli, dhe zv/ministër i Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit të Ujërave emërohet Auron Meneri.

Nga detyra e zv/ministrit të Bujqësisë është larguar Ndue Preka i cili është zëvendësuar në këtë post nga Tokli K.Thomaj.

Në Ministrinë e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta zv/ministrja Marjeta Zaçe lirohet nga kjo detyrë dhe në vend të saj emërohet Filloreta Kodra.

Në Ministrinë e Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit ikën Stavri Ristani dhe në vend të tij emërohet Edmond Haxhinasto.

Këshilli i Ministrave emëroi Alfred Rushaj zv/ministër i Financave, Nora Malaj zv/ministre e Arsimit dhe Shkencës dhe Leonard Beqiri zv/ministër i Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjetikës.

Këshilli i Ministrave vendosi lirimin nga detyra të Anton Gurakuqi, zv/ministër i Punëve të Jashtme.

Zv/ministrat e LSI-së

Edmond Hoxha/zv/ministër i Integrimit

Tokli Thomai/ zv/ministër i Bujqësisë

Filloreta Kodra/ zv/ministre e Punës

Edmond Haxhinasto/ zv/ministër i Bujqësisë

Leonard Beqiri/ zv/ministër i Ekonomisë

Nora Malaj/zv/ministre e Arsimit

m.i/NOA

KOMENTE