English

"Plani i gjelbër" i Papandreut, investime në zonat e djegura nga zjarret e 2007

Athinë, 11 tetor, NOA-Kryeministri i ri i Greqisë, Jorgos Papandreu, ka deklaruar "planin e gjelbër" i cili konsiston në investimet për rehabilitimin e zonave të dëmtuara nga zjarret e rëna gjatë vitit 200, të cilat dogjën 170 mijë hektarë toka dhe pyje.

Një javë pas fitores së tij, Papandreu u ka premtuar banorëve të këtyre zonave se ka gati ligjin për ristrukturimin e rajonit mbi bazën e një plani të besueshëm zhvillimi të gjelbër i cili do të votohet në parlament.

Qeveria e re socialiste u angazhua të respektojë mjedisin dhe të nxisë "ekonominë e gjelbër" si dhe "energjinë e rinovueshme".

Afro 97 000 hektarë pyje, një e treta e të cilëve ishte vendosur në zona Natura 2000, rrjeti evropian i qendrave të mbrojtura u shkatërruan në departamentin e Elides gjatë zjarreve të 24 gushtit deri më 3 shtator 2007.

KOMENTE