English

Meta takon ambasadorin kroat në Tiranë, vlerësohen bashkëpunimet ekonomike

 Tiranë, 15 tetor NOA-Ministri i Punëve të JashtmeIlir Meta priti sot Ambasadorin e KroacisÑ‘ nÑ‘ TiranÑ‘, z. Darko Javorski.

Meta vlerÑ‘soi bashkÑ‘punimin e shkÑ‘lqyer me palÑ‘n kroate nÑ‘ planin dypalÑ‘sh, nÑ‘ kuadÑ‘r tÑ‘ rajonit dhe tÑ‘ nismave rajonale, nÑ‘ kuadÑ‘r tÑ‘ NATO-s dhe BE-së, duke u ndalur nÑ‘ mÑ‘nyrÑ‘ tÑ‘ veçantÑ‘ nÑ‘ shkÑ‘mbimin e eksperiencÑ‘s pÑ‘r çÑ‘shtjet e integrimit evropian. BashkÑ‘biseduesit ndanÑ‘ gjithashtu mendimin e pÑ‘rbashkÑ‘t se ekzistojnÑ‘ tÑ‘ gjitha mundÑ‘sitÑ‘ pÑ‘r zhvillimin e mÑ‘tejshÑ‘m tÑ‘ bashkÑ‘punimit nÑ‘ fushÑ‘n ekonomike, shkÑ‘mbimeve tregtare dhe biznesit, duke u ndalur konkretisht nÑ‘ disa fusha me interes tÑ‘ ndÑ‘rsjellÑ‘ si energjia, infrastruktura, marina, etj.

SÑ‘ bashku me urimet e Ministrit tÑ‘ JashtÑ‘m tÑ‘ KroacisÑ‘, Ambasadori Javorski i pÑ‘rcolli z. Meta ftesÑ‘n pÑ‘r tÑ‘ vizituar KroacinÑ‘, i cili shprehu interesin për ta realizuar këtë vizitë gjatë vitit të ardhshëm.

m.i/NOA

KOMENTE