English

Kinë-Shqipëri, nënshkruhen 6 marrëveshje në ekonomi e arsim

 Tiranë, 29 tetor NOA-Shqipëria dhe Kina firmosën sot 6 marrëveshje me njëri tjetrin në fushën ekonomike e arsimore përmes përfaqësuesve të shtetit dhe të biznesit nga të dyja vendet.

Marrëveshjet synojnë thellimin e bashkëpunimit midis dy vendeve në fushat e ekonomisë, arsimit, telekomunikacionit industrisë minerare.

Marrëveshjet janë përkatësisht: Memorandum Mirëkuptimi për Bashkëpunimin Ekonomik midis Ministrisë së Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjetikës së Republikës së Shqipërisë dhe Ministrisë së Tregtisë së Republikës Popullore të Kinës.

Marrëveshje për Bashkëpunimin Ekonomiko-teknik midis Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës Popullore të Kinës.

Programi i Bashkëpunimit Arsimor për vitet 2010-2012 midis Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës së Republikës së Shqipërisë dhe Ministrisë së Arsimit të Republikës Popullore të Kinës.

Memorandum Mirëkuptimi për UMTS/LTE midis Kompanisë Shqiptare Eagle Mobile dhe Kompanisë Kineze HuaËei

Marrëveshje e Bashkëpunimit midis Albtelekomit dhe ZTE Corporation sh.p.k. për projektin MSAN Data dhe Telefonisë së Gjeneratës së Re në Shqipëri

Memorandum Furnizimi të Kromit për vitin 2010.

m.i/NOA

KOMENTE