English

Ministri i Jashtëm, Meta takohet me delegacionin BENS

Tiranë, 30 tetor NOA - Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Ilir Meta, priti sot delegacionin amerikan të Biznesit për Çështje të Sigurisë Kombëtare.

Delegacioni kryesohej nga Gjenerali Boyd, në këtë takim ka qenë i pranishëm edhe Ambasadori amerikan Ëithers.

Gjatë takimit me delegacionin amerikan (BENS - Business Executives for National Security) u diskutua rreth çështjeve që lidhen me rolin e Shqipërisë për sigurinë rajonale, kontributin e saj në Afganistan, integrimin e plotë të Shqipërisë në BE dhe rreth perspektivave që lidhen me rolin e investitorëve amerikanë në Shqipëri.

Meta e vlerësoi vizitën e delegacionit BENS në vend dhe theksoi rëndësinë e marrëdhënieve me SHBA, si aleati strategjik i Shqipërisë për forcimin e paqes dhe stabilitetit në rajon.

Meta shprehu bindjen gjithashtu se anëtarësimi i Shqipërisë në NATO e ka forcuar ndjeshëm pozicionin e saj strategjik dhe rolin që ajo luan për sigurinë rajonale dhe globale.

Boyd vlerësoi politikën pozitive të ndjekur nga Shqipëria në rajon dhe shprehu mirënjohjen e SHBA për kontributin e rëndësishëm të Shqipërisë në Afganistan, si anëtare e NATO-s.

Anëtarët e delegacionit amerikan shprehën vullnetin për të inkurajuar intensifikimin e investimeve amerikane në Shqipëri, si një kontribut për rritjen e sigurisë dhe stabilitetit rajonal.

k.k/NOA

Â

KOMENTE