English

Sejdiu e Thaçi: Klinton hero i Kosovës, i jemi mirënjohës përjetë

Prishtinë 1 nëntor NOA - Ish-presidenti i Amerikës, Bill Klinton mbërriti në Kuvendin e Kosovës.

Presidenti i Kosovës, Fatmir Sejdiu dhe kryeministri Hashim Thaçi kanë mbajtur në Kuvend një fjalim ku kanë shprehur mirënjohjen për ish-presidentin Kliton për lirinë që i dha Kosovës.

"Me iniciativën e Presidentit të Amerikës, Bill Klinton, në vitin 1999 u sulmua Serbia ndërsa Kosova fitoi pavarësinë.

Kosova i është mirënjohës përjetë Bill Klintonit.

Shtatorja është një shenje modestie dhe simbolike e kësaj mirënjohje ndaj ish-presidentit" tha Sejdiu.

Ndërsa në fjalën e tij kryeministri, Hashim Thaçi e ka paralelizuar me një hero Klintonin, për të cilin i është mirënjohës Kosova.

"Sot nderojmë mikun tonë të madh, u jemi mirënjohës për ndihmën dhe ai është hero i Kosovës" u shpreh Thaçi.

k.k/NOA

KOMENTE