English

METE: Zgjedhja e Jakës në DHTI, jo e rregullt

Tiranë, 2 nëntor, NOA - Zgjedhja e Nikolin Jakës në krye të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë është e parregullt dhe nuk mund të merret si e mirëqenë.

Një fakt të tillë e ka deklaruar përmes një letre dërguar këtij institucioni, ministri i Ekonomisë dhe Energjetikës, Dritan Prifti.

Në radhët e saj, ai sqaron sesi Nikolin Jaka nuk ka qenë anëtar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë e si i tillë, nuk meritonte të zgjidhej në krye të saj.

Në letrën e pavlefshmërisë së zgjedhjes së Jakës në krye të DHTI-së, thuhet ndër të tjera se pasi organi mbikqyrës shqyrtoi vendimin e marrë për zgjedhjen e Jakës, vuri re sesi ky fakt nuk ishte fare në rendin e ditës së mbledhjes kur ai është zyrtarizuar.

Në të tilla kushte, METE rithekson edhe njëherë se zgjedhja e Jakës nuk është aspak e rregullt dhe prandaj, ajo nuk qëndron e cilësohet e pavlefshme.

n.e/NOA

Â

Â

KOMENTE