English

Zelanda njeh Kosovën, shkon në 63 numri i vendeve që njohin pavarësinë

Prishtinë, 9 Nëntor NOA-Zelanda e Re ka marrë sot vendimin për të njohur Republikën e Kosovës.

Njohja është bërë përmes aktit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike, respektivisht përmes dhënies së pëlqimit për akreditimin e ambasadorit të Republikës së Kosovës në Britaninë e Madhe, Muhamet Hamiti, si ambasador i jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë i Republikës së Kosovës në Zelandën e Re, rezident në Londër.

Njoftimin e ka bërë sot Ministria e Punëve të Jashtme dhe Tregtisë së Zelandës së Re, përmes një note diplomatike dërguar ministrit të jashtëm te Republikës së Kosovës, Skender Hyseni.

Zelanda e Re është shteti i 63 që e ka njohur pavarësinë e Kosovës.

m.i/NOA(NOA-INA)

KOMENTE