English

EULEX: Konflikti me Qendrën e Numërimit të Votave, një keqkuptim

Prishtinë, 14 Nëntor NOA-Misioni i Bashkimit Evropian për forcimin e sundimit të ligjit në Kosovë, EULEX ka sqaruar sot mediat kosovare se nuk ka pasur asnjë konflikt mes saj dhe rojave të Qendrës kryesore të Numërimit të Votave.

Sipas saj, Â pjesëtarët e EULEX-it tentuan të hyjnë në këtë qendër për shkak se po ndihmonin ministrinë e Shërbimeve Publike në fushën e teknologjisë informative- ndihmë kjo që vjen pas nënshkrimit të mëparshëm të një memorandumi të bashkëpunimit ndërmjet këtyre dy institucioneve.

 Hetimet filluan pas botimit të një artikulli në "Prishtina Insight" ku thuhej se policë të EULEX-it kanë shkuar në qendrën kryesore të numërimit të votave, por nuk janë lejuar të hyjnë nga rojat e sigurisë.

m.i/NOA

Â

Â

KOMENTE