English

Kritika e presidentit të BQE: Bankat po ndihmohen me para të qytetarëve

Tiranë, 21 nëntor, NOA - Bankat po ndihmohen nga shteti për të dalë nga kriza që i ka kapluar ato me paratë e qytetarëve dhe natyrisht që kjo nuk duket fort e ndershme.

Një fakt të tillë e ka deklaruar presidenti i Bankës Qendrore Evropiane (ECB), Jean-Claude Trichet, sipas të cilit qytetarët nuk do ta pranonin dy herë një mbështetje kaq gjithëpërfshirëse të bankave me para të taksapaguesve.

"Pas një krize të tillë nuk mund të kthehemi tek normaliteti", tha ai, duke paralajmëruar se kriza është prezente dhe se ajo nuk do mund të kalojë kollaj, megjithë dëshirën e kalimit të saj, qoftë edhe duke përdorur mënyra të tilla siç është ajo e financimit të bankave me paratë e vetë qytetarëve që i depozitojnë ato brenda tyre.

n.e/NOA

KOMENTE